Nascuta Inger
Nascuta Inger
Copii in grija asociatiei Nascuta Inger
Copii in grija asociatiei Nascuta Inger
Copii in grija asociatiei Nascuta Inger
Copil abandonat in spital
Copil abandonat in spital

Dacă am fi fost abandonati si crescut într-un orfelinat, ce-am fi făcut oare la 18 ani, când ni s-ar fi cerut sa părăsim orfelinatul?

Anual, mii de tineri din Romania sunt dati afara din casele de copii in momentul în care ajung la majorat. Nu au calificare profesională. Nu au direcție, susținere, sau adapost.  Si așa majoritatea ajung pradă traficului de droguri sau cel de carne vie.  La un an de la primul Covid lockdown, situația e mai grea ca oricând. 

Asociația Nascuta Înger din Piatra Neamț dorește sa-i ajute. În luna martie 2021, asociația a primit în donație o casa.  Acolo, a început construcția Centrului social Ella Suciu  pentru  copiii  în situații de risc și adolescențiii ieșiți din centrele de plasament. AU NEVOIE URGENTA DE AJUTORUL NOSTRUI. 

“Nascuta Inger” a fost fondata de Carmen Suciu.  Carmen a avut un singur copil, care a murit la doi ani, de o boalã rarã. La citiva ani, Ella,  sora lui Carmen a murit și ea.

Carmen a invatat sa supravetuiasca ajutind sute de persoane cărora le duce zilnic mâncare, haine și medicamente in Neamt si Vaslui. In 2018, Carmen Suciu  a fost votată de peste 6.500 de oameni, drept „Ambasador” al asistenței sociale.

Împreuna cu echipa sa de voluntari,  îi ajuta pe cei care nu se mai pot ajuta: persoanele fără adăpost, bătrânii singuri, micuții din familii defavorizate,  studenții fără sprijin și copii bolnavi - fără resurse pentru tratament medical.  Asociația Nascuta Înger a adunat donații  pentru tratamentul a zeci de copii, printre care și Mihaita, orfan de 7 ani, fără picioare, care se tira ca sa se deplaseze. Nascuta Înger l-a ajutat sa îsi gaseasca donatori cu suflet mare. Datorită lor, lui Mihaita i-au fost reconstruite piciorusele în Turcia. 

Roxana (in prima fotografie de jos), a fost una dintre acesti adolescenți.  La 7 ani, după decesul tatălui, mama ei a abandonat-o într-un cămin. L-a păstrat în schimb pe fratele ei mai mic. Ani de zile, Roxana s-ă întrebat de ce...

Cand a ieșit din casa de copii, a ramas insarcinata și a nascut o fetita. Tatăl a plecat.  Roxana și fetita au locuit pe străzi.  Născuta Înger a găsit-o, a ajutat-o sa faca cursuri comerciale, scoala de soferi si a implicat-o in munca lor.  Este acum atat de implicată, corectă și dornică de a ajuta, încât Carmen Suciu, fondatoarea organizatiei spune: “Este mana noastra dreapta - ar putea sa administreze asociatia.”

Asociația dorește sa le ofere copiilor și tinerilor ca Roxana un spațiu de cazare, masã, și mai ales calificare în meserii, prin cursuri de formare profesionalã cu atestate emise de Ministerul Muncii.

Nascuta Înger are nevoie urgenta de $15,000 ca să renoveze, reamenajeze și extindă casa recent primită pentru crearea acestui centru.  Orice donație conteaza. 

Puteti dona, TAX EXEMPT, la Holy Cross Romanian Church, 1401 S White Rd, San Jose, CA 95127, sau prin PayPalpina pe 31 mai, 2021, de Paste.  

Memo: “Romania charitable program.”  Dacă aveți orice întrebări, nu ezitați sa ne contactați prin email. 

Va mulțumim pentru sprijinul continu pe care il oferiti romanilor care au cea mai mare nevoie de ajutori!

“If you have two shirts, give one to the poor. If you have food, share it with those who are hungry.” Luke 3:11 

PayPal
Join Us
Media

Holy Cross Romanian Orthodox Church
1401 S White Rd, San Jose, CA 95127
(408) 229-0365